30 Ağustos 2008

yurtdışında tatil yapmak

bmw’si olan her adam zengin olmayacağı gibi (adamın araba merakı vardır, kirada oturuyodur ama bmw araba kullanmak istemiş, birikimini arabaya yatırmıştır), yurtdışına tatile giden herkes de illa zengin demek değildir! bizim gibi! :)

sanıldığının aksine yurtdışında tatil yapmak çok pahalı bir lüks değildir. aylık hane geliri çok yüksek olmayan ama belirli bir düzeyin (rakam yazacaktım ama yazmadım) üstünde olan herkesin yük haline gelmeden yapabileceği bir şey haline geldi artık..

şöyle ki...

yıl içinde biraz birikim yapacaksınız. her gördüğünüzü almayacak, yemeklerinizi genellikle evde yiyecek, taksi yerine otobüs kullanacak ve her ay üç beş kuruş atacaksınız kenara. az biraz tutumlu olacaksınız kısacası.

Türkiye’deki yaz tatilinizden vazgeçeceksiniz. unutmayın ki gideceğiniz tur da bir tatil, gayet de Türkiye’deki tatilinizin bir alternatifi.

gittiğiniz turda iki kişi 100 Euro’ya gelecek bir ekstra turu (tur programına dahil olmayan isteğe bağlı turlar) turun ayarladığı rehberle hazıra konmak yerine kendiniz yapmaya karar verip 30 Euro’ya çıkarabileceğinizin farkında olacaksınız. biraz maceracı olacaksınız yani..

gittiğiniz ülkede alışveriş yaparken 5 parfüm, 2 ayakkabı, 4 t-shirt, 10 papirüs, birkaç parça elektronik eşya yerine 1’er tane almayı veya almamayı (sanki Türkiye’de elektronik eşya yok!) öğreneceksiniz.

böyle bir tatilden zevk almak da tamamen sizin elinizde...

öncelikle, muhtemelen bol yürümeli, yorucu geçecek bir tatili totoyu devirip deniz kenarında yan gelip yatarak geçirilecek bir tatile tercih edecek kafada olacaksınız.

çok lüks aramayacaksınız. hangi gün nerdeyiz belli olsun demeyeceksiniz

meraklı olacak, üşengeç olmayıp merakınızın peşinden gitmeye, orayı da burayı da görelim moduna girmeye hazır olacaksınız.

yeni bir şey görmüş olmanın verdiği hazzın, gidilip beğenilmeyen bir yer için yaşanan hayal kırıklığına baskın geleceği bir yapıda olacaksınız. yani “aman bu muymuş anlata anlata bitiremedikleri piramitler” demek yerine, piramitlerin atmosferine kendini kaptırabilmeyi başarıp, onunla mutlu olabilmeyi bileceksiniz.

tatilinizin değerini ordan alıp getirdiklerinizle değil, gezip gördüğünüz yerlerle ölçmeyi bileceksiniz.

4 yorum:

daryal dedi ki...

katım katım katılıyorum, ne güzel:) bir de buluşup ayrıntıları alsak diyorum:)

Unknown dedi ki...

evet aynı şeyi düşünmekteyiz.. hatta geçen pazar sizi aramaya bi niyetlendik, ama denk getiremedik. en kısa zamanda inşallah..

Adsız dedi ki...

kesinlikle katılıyorum.
tur parasına süre olarak 2 katı gezi yapabilyosun... yada yarı fiyatına aynı süre...

öncelikle cesaret işi bunlar... maalesef insanlarda cesaret olmayınca turlardan medet umuluyor.

bırakın turları... kendi turunuzu kendiniz ayarlayın... ilk sefer zor oluyor ama sonrası çorap söküğü gibi geliyor... ve yurtiçi tatillerden daha ucuz ve doyurucu oluyor... inanın...


www.booking.com ile ne şekilde istiyorsanız oteliniz hazır... görüşlere de dikkat etmeniz koşuluyla tabii ki..

ayrıca THY nin 111 euro kampanyalarını takip edin

Unknown dedi ki...

bir yöntem de turun uçak bileti, konaklma imkanlarını kullanmak ve geri kalan her şeyde kendi başına takılmak.
çünkü bazı ülkelerde, özellikle de birden fazla şehirli turlarda uçak+konaklama fiyatı tur fiyatlarını geçebiliyor.
nitekim biz bu kez öyle yaptık. kendi başımıza alacağımız uçak biletlerinden daha uygun oldu tur fiyatı. ayrıca şehirlerarası transferler rahat oldu.
bir nevi turu kullandık yani.. :)