7 Temmuz 2008

arsuz

Arsuz İskenderun’un minik sayfiye yeri. Bodrum gençliğinin 10’da 1’i yok burada; genellikle küçük çocuklu ailelerin mekanı. denizi oldukça dalgalı ama tabanı kum. gezecek görecek pek yeri yok, klasik tatil beldeleri gibi her yer cafe, restaurantla da dolu diil. gündüzleri sokaklar boş sıcaktan ama geceleri çarşı, pazar pek hareketli. insanları çok yardımsever, meyveleri hormonsuz olduğundan pek güzel.

İskenderun maceramın 2. haftasonu, bize Arsuz’da iki günlük tatil kaçamağı fırsatı verdi. Ankara’dan üşenmeden 9,5 saat yol gelen kocamusla huzur ve sürat dolu bir tatil yaptık. tatilimizin olayı 2 günlük de olsa bir scooter’a sahip olmaktı. görmemişin motoru olmuş, üstünden inmemiş misali Arsuz’da gezilecek / gezilmeyecek neresi varsa birkaç kere turlamakla geçti tatilimizin çoğu. bütün yazlık siteleri, ara sokakları, kıyıda köşede kalmış tarlaları dolaştık durduk.. :)

kaldı 5 gün. 5 gün sonra nihayet evimin huzurlu duvarları arasında canım ne istiyorsa onu yapıyor olacağım. kendimi iyi hissettiğim şehirde, sevdiğim insanlarla olacağım.. :)



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Blogun yeni tasarimi harika valla, icim acildi. Yazmaya basladigina da pek memnunum, buradan seni okumak cok guzel cunku.

Bu arada eve vardiginda benim icin de soyle guzelce yayil koltuguna, bak evinin guzel manzarasindan, v.s.

Adsız dedi ki...

Hoşgeldiniz çitlenbik hanım. Uzun bir aradan sonra sizleri tekrar sahalarda görmek gerçekten güzel.

Yazılanlardan ve yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla bayağı bir boş vaktiniz olmuş. İyi de olmuş hani.

Selin'in belirttiği gibi sayfan iç açıcı ve huzur verici olmuş. Artık hangi denizfeneri ise bu sadece gemilere değil bizlere de yol gösterir gibi...

Bu arada artık sıra sizde kelebek hanım, bizi fazla bekletmeyin, tamam mı?

AA

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim şekerler...
ben sizlerle varım!! :p
ve çok ukalayım! :p