10 Mayıs 2010

toprakla tanışma


geçen haftasonu derya ve şamil "biz yol yapmak istiyoruz, köye gidelim dedik, bağ bahçeyle falan da uğraşırız kafamız biraz dağılır, hadi siz de gelin" dediler. iyi ki de demişler.

çorum'un gökören , yerel ağızla goören köyünde çok güzel 2 gün geçirdik. bu güzel iki günün anlamı benim için "toprakla tanışmak" oldu. derya elimize budama makasını verdi, ağaç budadık. çim biçtik, sarmaşıkların altını temizledik, şamilin diktiği ağaçları suladık, çiçek topladık. kısacası elimiz toprağa değdi.

ben bügüne kadar toprağı, bağı, bahçeyi severdim hep ama uzaktan! :) yani gidelim yeşil yeşil, seyredelim, gezelim, koklayalım, ağaçlara hamak asıp sallanalım oh ne güzel şeklinde.. oysa bu sefer o yeşilleri, seyredilecek, koklanacakları yaratmanın tadına baktık. meğer seyreylemekten daha bilem tatlıymış ekmek, biçmek, böcüklerle savaşmak..

bakalım toprakla tanışıklığım, devamında nasıl bir ilişki getirecek..

6 yorum:

ayşe çetin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ayşe çetin dedi ki...

pek bi yakışmış elinize efendim, bundan sonra balkon saksıları az gelir size :))

Unknown dedi ki...

haftaiçi balkon saksıları, haftasonları hacımuratlı.. :))

Adsız dedi ki...

ya bizim oralara gitmişsiniz ? :) Gören ne alaka..nerden esti... ? bizim köye de gitseydiniz madem...oradan 10-15 km max. Çerkezbakır yada yeni adıyla Bakırboğazı.../emrullah

Unknown dedi ki...

birlikte gittiğimiz arkadaşların köyüydü. bi dahaki sefere sizin oralara da uğrarız.. :)

osskur dedi ki...

setenay tavsiye edilir...
http://www.imeceevi.org/